Anneli som ny ordförande i NU

Bild på anneli som är ny ordförande för 2008/2009

Anneli blev intervjuad av S.N.U.S om hur det är att vara ordförande och att påverka demokratin och politiken 
Här är artikeln: http://www.sn.se/parser.php?sect1=110&sect2=134&id=250552


KOMPEACE 10/11

Hej hej!
Idag hade vi ett väldigt roligt KOMPEACE möte. Vi pratade om Kristallnatten som blev jättebra och vi fick genom Néa veta att UMR-kongressen inte blir av pga för få anmälda deltagare. Tråkigt men istället ska vi åka på turné till de ungdomsråd som anmält sig och är intresserade av att lyssna på oss.

Vi pratade ganska mycket om Upprop mot våld som kommer att genomföras den 12 december i år. Vi kommer då precis som förra året tåga mot Alla Helgona kyrkan och vi behöver söka polistillstånd för att hålla det. Alla är mycket välkomna! =) Vi disskuterade även vad för slags underhållning vi skulle kunna ha och vilka vi skulle vilja spelar eller sjunger en trudelutt. Det kommer säkert bli trevligt, så kom och lyssna på alla smarta människor som ska hålla tal och Kängan, Puran Chen som ska spela piano etc!

Den 29/11 är vi inbjudna av Slagfärdiga att medverka på Löpeld som är en heldag mot våld i hemmet. De ska hålla i teater och även ha ett manifestationsfolk som vi som vanligt vill att ALLA ska vara med på. Ju fler desto bättre!

Vi har spånat lite över framtida idéer också t. ex. vill vi åka runt till skolor igen för att informera om rasism och främlingsfientlighet i förebyggande syfte. Och så skulle vi vilja ha ett jättestort fredskalas och släppa ut ballonger för fred. 

Det är en gemensam UMR (Ungdom Mot Rasism) dag då man ska ställa ut papperskorgar så att folk kan slänga sina fördomar och få nått i utbyte till exempel an pepparkaka för att bli lite snällare. Det vore jättekul tycker vi, och ska jobba vidare med det! 

Nått som vore kul är om vi kunde ha en Exit- föreläsning för allmänheten på Culturum... Är folk intresserade? Det är alltså när en ex-nazist kommer och berättar om sin väg in och ut ur nazismen! Funderas vidare på...

Nästa möte är onsdagen den 19: e november...

Ha det bäst! 

Frida
KOMPEACE
None

Vi tände ljus till minne för hatets offer

Under lördagen visade KOMPEACE sig på stan, för att få folk att tända ljus till minne av kristallnatten. Det gick jättebra och vi fick mycket bra respons från såväl nyköpingsbor som turister. Det var många som ville tända ett ljus, för att minnas hatets offer.

   Vi startade med ca 150 ljus som tog slut på ca en timme så att vi fick springa och köpa ännu mera ljus. På två timmar hade ca 250 ljus tänts, det var då vi bestämde för att packa ihop våra saker även fast vi ville vara kvar, men eftersom alla ljus var slut fanns det inte så mycket mer vi kunde göra. Vi var så stolta över oss själva när vi såg resultatet, det var så vackert att se ljusen brinna, och visa att vi minns.  

   Vi fick även höra många intressanta historier från äldre personer, som på något sätt upplevt andra världskriget, det var mycket fascinerande att lyssna på dem för de är det enda sättet vi kommer att minnas, genom att lyssna på dem som upplevde och sett hatets förödande konsekvenser.


Tack till S:t Nicolaikyrkan för att vi fick tända ljus på er gräsmatta.


// KOMPEACE

bild från lördagen bild på ljusen bild på alla ljusen


RSS 2.0