Jullov

Nu tar alla i Ungdomsfullmäktige jullov! Vi kör igång igen med Ungdomsrådsmöte igen torsdagen den 13 januari, mer information om det kommer.
God Jul & Gott Nytt År!

Räkna ner

idag räknar jag ner till

11 timmar - School´s out
24t immar - lång lördagsfrukost
1 vecka - julafton, (även om jag inte tänkte fira det så mycket så är det en ledig och ganska mysig dag)
2 veckor - nytt år

Vad räknar ni ner till?

Biljetter till daniel Adams-Ray

Som ni kanske vet så säljer jag, Klara, biljetter till Schools out imorgon. Kommer vara på stadshustrappan idag vid fyra för alla som är intresserade :) Många biljetter är redan tingade, så skynda om du vill vara säker på att komma in!

/Klara


Hitta hit

När ordet "kontoret" dyker upp här på bloggen kanske en del av er läsare blir lite fundersamma. Var ligger kontoret egentligen? Några kanske har koll på att det ligger i stadshuset, men sen då? Nu blir det ändring på det! Ungdomsfullmäktige presenterar stolt: Hitta Hit- Guiden!

Vi börjar med själva byggnaden, stadshuset. Så här ser den ut:


För att hitta till oss går man antingen genom stora entrén (ringen till vänster) eller så knackar man på fönstret till kontoret (ringen till höger).
Väljer man att gå genom entrén kommer man till receptionen där man får säga vem man ska besöka och skriva in sig. Sen kommer någon trevlig människa som vet resten av vägen att visa dig till kontoret:


Väljer man däremot att gå direkt till fönstret och knacka så får man leta upp kontoret där en NU-logga sitter upptejpad. Förhoppningsvis är det någon där och då är det bara att knacka på och säga att man vill komma in. Så här kan det se ut:


Därefter får man gå till baksidan av stadshuset och vänta på att någon kommer och låser upp dörren (inringad):


Så! Nu har du sett vår stolt presenterade Hitta Hit-Guide. Hoppas att du kan ha nytta av den :)

/Klara


Lite kallare

När jag vaknade alldeles för tidigt i går morse gick jag via telefonen in på aftonbladets hemsida. Där möttes jag av något som gjorde att jag inte kunde somna om igen. Sverige och Stockholm har haft sin första självmordsbombare. Skrämmande och så nära. Självmordsbombare kändes så långt bort från den svenska julhandeln(hysterin) man kan komma, fram till i går.

Det som hände i Stockholm i lördags kommer att skrivas in i historiaböckerna. Men vilka fler konsekvenser kommer denna persons sprängning att få? Jag hoppas att folk förstår att händelsen i Stockholm var en enskild persons gärning och att inte detta gör splittringen i samhället ännu större. Tyvärr är det nog det senare som kommer att ske. De som redan lider av islamofobi kommer nog inte bli mindre skeptiska på grund av det som inträffat. Rasistiska grupper kommer att använda detta till sin fördel. Vi måste komma ihåg att detta är en sjuk persons handling, inte alla muslimers handling. Skulle en kristen begå ett liknande dåd och säga att han gör det för sin tros skull skulle ingen ge skulden åt alla kristna. Är inte jätteinsatt i Knutbyhärvan, men ingen förkastade mig för att jag var kristen i samband med den. Vi måste tänka likadant nu. Vi kan aldrig dra en hel grupp över samma kant.

Jag känner också att det är nu om någonsin som det antirasistiska arbetet är viktigt. Mitt drömsamhälle är öppet, fritt och fullt med respekt, tolerans och förståelse.

För Kärlek, Mångfald och Fred
Ebba, Samordnaren


Sverige känns lite kallare nu. Men i somras var det varmt och vi kampanjade för att få folk att rösta demokratiskt och på ett parti som förespråkar demokrati.

Rösta demokratiskt!

Tips guld värda!

Nu har pr-gruppen (som sysslar med marknadsföring) varit på möte med Anna och Fredrik från kommunikationsvadelningen. Vi fick massor med bra tips om hur vi kan bli bättre på att blogga och sånt. Så från och med nu kommer det att bloggas av bara den! Vi kommer tipsa om olika evenemang, prata politik och såklart berätta vad som är på gång i Ungdomsrådet och Ungdomsfullmäktige. Kort sagt, det finns något för alla :)

Puss och kram, skumbanan.
/Klara

PR-möte

Om cirka tjugo minuter är det PR-gruppsmöte, där vi ska prata om (trumvirvel) Bloggen! Det ska bli väldigt intressant att höra vad kommunikationsavdelningen tycker om utseendet, innehållet och så vidare. Speciellt för mig, eftersom jag är pr-ansvarig i styrelsen :) Förhoppningsvis får vi ut mycket av mötet och kan gå vidare i för marknadsföring av Ungdomsfullmäktige.

/Klara


Tips för er som bor utanför stan

Här kan ni söka pengar för att hitta på något utanför stan. kanske vill ni anordna en spelning, myskväll eller bygga en rolig bänk att hänga vid?

http://www.leaderkustlinjen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=10 


SCHOOL`s OUT



Ni missar väl inte detta? Kom, dansa, värm er i vinterkylan

Hallå där!

Hallå där alla glada! Här sitter jag och Sofia på kontoret och chillar. Hon ska försöka plugga, men jag vet inte om det går så bra. Ville bara säga att imorgon drar arbetet igång igen efer helgen, möte med arbetsgruppen Bussigt Värre står på schemat. De som går på de mötena pratar om bussfrågor som ni kanske förstår. Till exempel om busskurer, nattbussar och gratis buss för skolungdomar. Intresserad? Skicka ett meddelande på fejjan eller lägg en kommentar :)

/Klara

ungdomsråd

ALLA BORDE SKÄMMAS! av er som inte va på ungdomsrådet idag. Vi var 6 personer här som satt och skulle diskutera och planera. Iaf vill jag välkomna Julia Gårdö som va på sitt första möte idag, superkul! :)

Vi har iaf kommit fram till lite bra saker och jag måste bara erkänna att vi ÄGER! hihi :)
Vi borde vara mkt glada över att vi får en sån stor chans att påverka här i Nyköping genom vårat kära ungdomsfullmäktige och vill du vara en del av någon arbetsgrupp så är det bara att skriva ett meddelande till oss på facebook så kan vi skicka ett schema. Do it, du kommer inte ångra dig.
Detta är mitt första år i NU och gud så skoj jag har de, alla människor är väldigt trevliga och toppen. Det är mkt flams och skratt blandat med engagemanget för att utveckla Nyköping till en bättre plats för oss ungdommar :)

Kram på er alla, Fia :)

Ordförande sitter i väntan på Ungdomsråds möte

Hejsan hoppsan!

Hoppas alla har det bra i Torsdags mörkret!
Nu sitter jag här på kontoret för att vänta på att folk ska droppa in så vi kan ha U-råds möte. Det kommer bli super skoj hoppas att det är många ungdomar som kommer för att de vill påverka i Nyköping. Det är alltid lika kul med peppade och engagerade ungdomar.

Kom gärna hit om ni har tid det börjar kl 17.00 i stadshuset, det är bara att komma! :D

Ha det bra, och ät mycket go mat!
Kramar
Sandra, ordförande i Nyköpings Ungdomsfullmäktige

Ommöblering

Nu kommer en expertkommentar från Klara:
Det ser fett bra ut! Mysigt med soffa :) Nu kan man ju ta av sig skorna, dra upp benen och...göra vadå? Vad gör vi egentligen i Ungdomsfullmäktige? Det få du veta om du befinner dig på AK klockan 17.00 imorgon den 2 december. Då har vi ungdomsrådsmöte där vi berättar vad vi har gjort hittills i arbetsgrupperna och vi vill jättegärna ha lite synpunkter. Vad borde vi jobba mer med? Ska vi anordna en spelning? Hur går det med nattbussarna? Be there, or be square!


Herr Vinter och Fröken Samordnare

Herr Vinter har kommit till stan och i morse var det julkalenderpremiär. Egentligen borde Ungdomsfullmäktiges samordnare vara lite för gammal för att titta på julkalendern... Men vad ***, jag måste väl väga upp alla vuxenpoäng jag har i övrigt. (IKEA-kort, Medmera-kort, bil, lägenhet, jobb, kavaj osv)

Här om dagen var jag, Andreas (Bygg) och Sandra (ordförande) och bowlade, vi passade också på att möblera om kontoret. Kan ladda upp en bild när det är klart (vi ska nämligen få en soffa - wohooo)

I eftermiddag är det KOMPEACE-möte och jag hoppas vi kan hitta på något kul för att sprida vårt budskap om kärlek och mångfald.

Sen tänker jag faktiskt checka ut från kontoret, kommer tillbaka på tisdag igen. Men arbetet rullar på som vanligt - Sandra  och resten av styrelsen får sköta maskineriet när jag är borta.


Ungdomsrådsmöte/"Stormöte" i morgon kl 17 i A-salen - DON`T FORGET!


Det är kul att gå på möteHerr VinterOrförande Sandra bowlar

RSS 2.0