PÅSK

Nu är det påsk på kontoret! Gå ett varv runt stadshuset så hittar du ett fönster med glada kycklingar och fina ägg :)
tjolahopp!

/Kycklingen nr 1

Sopade gator

Idag kom sopbilen, inte den som hämtar soporna utan den som tar bort allt grus som sandats för att vi inte skulle halka och slå oss. Ett tydligt vårtecken! Ett annat är att det mesta fokuset i NU ligger på Ungdomens dag, KOM-festivalen och parkerna. Snart är det första april,  kom ihåg att lura någon! Kom också ihåg att luras snällt!

På söndag åker jag och åtta ungdomar till Spanien för att träffa de tyska ungdomarna som var här i höstas. Ska bli intressanta dagar med studiebesök, workshops med mera.

Glad påsk och adios från kontoret och en vimsig samordnare

  Det här är glad samordnare i en fin park för ungefär ett år sen

Parkpanik!

Har glömt skriva det, gå med i vår facebookgrupp "tyck om parker" och tyck till om hur parkerna ska vara i Nyköping. Vad kan få dig att vilja hänga i en park? Just DIN idé kan bli verklighet!

teaterparken                                        //Bellsson


Ungdomens Dag

Hej alla trogna bloggreaders!

Idag har vi haft möte om Ungdomens Dag. För er som missat vad det är så är det en dag då ungdomar ska invardera torget och få bli överrösta med roliga prova-på-saker och få komma med idéer och lära sig mer om kommunen.

Mötet var toppen! Intresserade föreningar ställde frågor och tillsammans kom vi på många bra idéer om vad dagen ska innehålla. Trots att jag var virrig löste allt sig fint och nu känns det som att vi tillsammans kommer skapa den bästa dagen i Nyköping på länge. Är du med i en förening som på något sätt har en koppling till ungdomar och vill visa upp sig den 15 Juni. Maila till [email protected] och häng med på tåget!

I övrigt hare varit en finfin dag på kontoret med kaffetröjor, kongresskvaller och Spanienpirrimagen.

Ha det bra! För det ska jag. Bjuder på en gammal NU-bild på mig :D

/Bella

Sooooool



Tyckte att vårt lilla land är alldeles för molnigt, så här kommer en solig bild från förra årets Betonggala!
Just nu sitter jag på kontoret och går igenom lite grejer inför vår Spanien-resa medan Ebba och Natalie pluggar företagsekonomi. Vill fika...

//Scholia

Kongress 2010

Nu är årsmötet 2010 med Sveriges ungdomsråd avklarat. Det blev en del långa, låååånga diskussioner om allt från ändring av ord(!) till val av ny styrelse. Det blev ju lite långrandigt ibland med eftersom jag och Thea är så awsome klarade vi av det galant.

I år var vi i Sollentuna på deras nybyggda ungdomsgård kallad Satelliten. Och det var grymt! Vi bodde på Hotell Scandic. Det var minst lika grymt! Det var ungdomar från hela Sverige där, och det var det som gjorde helgen så underbar!!

Under själva kongressen pratades det en del om principprogrammet och en del ändringar däromkring. Vi klämde även in lite stadgändringar, val av olika slag och en massa skratt. Personligen tror jag att jag och Joakim frambringade minst hälften av alla skratt när vi kädde ut oss till brats under middagen med stockholmstema.

Men nu blir det att tagga till Spanien och därefter Insperationshelgen i Finspång!

// Byggis (som är sig själv igen)
  

Kongress

Tjenare!

Det har varit en grym kongress! Någon kan säkert skriva något mer utförligt om den senare men min sömnbrist säger mig att det inte blir jag, inte idag..

Puss! /Bella


Kongress!

Hej all readers!
Vi har inte bloggat så mycket den här veckan men det är bara för att det har varit fullt upp. Idag är det nämligen dags för Ungdom Mot Rasisms kongress! Ca 100 engagerade antirasister kommer hit för att besluta olika saker. Vi kommer att ha sjukt kul och få mycket gjort, toppen!

Pussis /Bella

In i skamvrån...

Usch vad jag skäms.
Har vart helt off den här veckan
och idag när jag skulle på busspepp MISSADE JAG BUSSEN!!!


Förlåt mina fina!
Är tbx nästa vecka, promise
Puss Julia

uht-behandlad grädde

Vi äter kladdkaka och skriver bussenkäter. Och äter kladdkaka. Med bussenkäter.

Vi (Thea och Bella) sitter på kontoret och äter kladdkaka, det är kladdkaka! Nu ska vi sammanställa lite bussenkäter. BUSSPUSS

RSS 2.0