Bryssel!

Imorgon bär det av! Vi tar första bästa flyg söderut och ska förhoppningsvis landa i Bryssel. Vi ska där umgås med tyska ungdomar som vi redan känner men även med nya belger. Vi kommer att lära oss massor om varandra, om EU, om fördomar m.m. En sjukt lärorik vecka ser jag fram emot alltså!

Hoppas att alla ungdomar i Nyköping som inte ska til Bryssel får det jättebra också! Höstlov behövdes verkligen :)

Kram skumbanan /Bella :)


PR

Nu samlas alla de "små" engagerade själarna i stadshuset för att planera hur NU ska spridas i alla Nyköpingbors huvuden. Bl.a. kommer våran komunikatör att närvara och förhoppningsvis ge oss många användbara tips. Sånt gillar vi

Eurohopper

Nu har gänget som ska resa till Belgien med projektet Eurohopper haft möte. Vi pratade om hur vi ska lägga upp de workshops som vi svenskar ska hålla i och vad man skulle ha med sig. Det kommer bli en väldigt intressant vecka!
Eurohopper är ett projekt som startades av ett tyskt ungdomsråd förra året. De åker till de länder som har EU-ordförandeskapet så i höstas förra året var de här i Sverige och lärde sig om hur ungdomart påverkar här. NU blev inbjudna att följa med till Spanien, så på påsklovet i våras var vi där och fick lära oss massor med spännande saker om EU. Och om mindre än två veckor är det dags igen, den här gången går resan som sagt till Belgien. Vi kommer vara cirka 50 undgomar från Sverige, Tyskland och Belgien som hänger ihop en hel vecka och lär oss om de olika länderna, EU och lite antirasism faktiskt. Sen är tanken att vi svenskar ska gå ut till de olika högstadieskolorna i Nyköping och hålla i lektioner om EU, för att öka kunskapen om vad de egentligen håller på med. Kommer bli supernajs!

/Klara

MÖTE.

Hejhej bloggen!
Nu sitter edith,hanna,ebba,viktor & jag och har möte om att vi tycker att vi ska börja blogga mer och ja det kommer att hända. Alla som vill bland oss 40 här i ungdomsfullmäktige kommer att försöka blogga varje dag nu fram över så att ni kan följa vårat arbete & mötet och få veta vad vi pratar om här! Det är absolut inte så att man inte får komma på våra möten om man inte är medlem i ungdomsfullmäktige utan har ni någon kommentar eller ett förslag ni vill ska hända här i nyköping kom till oss och berätta eller lämna ett förslag! Vi ser fram emot att mer folk ska kommma hit. Det är öppet för alla att komma, verkligen alla!



/ isabell alderud

RSS 2.0