Basketlag

Läste i dagens SN att det äntligen startas ett basketlag för tjejer i Nyköping! Jag önskar dem all lycka! (spelade själv lite basket innan jag flyttade till Nyköping så det känns extra kul)

Nu ska jag förbereda inför besöket från det tyska ungdomsrådet :)
/Ebba, Samordnaren

En höstlovsdag på kontoret

Ungdomarnas kontor i Stadshuset är inte lika fullt med ungdomar som det brukar. Faktum är att det bara är en här, och den enda kan nog inte räknas till ungdom längre, mer en ung vuxen. Japp, här sitter jag, samordnare för världens grymmaste ungdomsfullmäktige/ungdomsråd.

Det kommer hända mycket det här året! Frukostmöten, manifestationer, busspolitik, filmkvällar, pysselkvällar, festivaler och skatefrågor. Som ni hör har årets ungdomsfullmäktige bredd!

Här om dagen startades en grupp på facebook med namnet "Riktig skolmat i Nyköping", grymt bra initiativ och jag hoppas att det en gång för alla blir någon förbättring. För visst är skolmaten under all kritik?

Det som viskas om i stadshuset just nu är nya resecentrum. I december blir planerna offentliga och det blir spännnade.

Nästa torsdag är det Ungdomsrådsmöte på Aktionskammaren. Kom till till klockan 17 och tyck till och hör vad som är på gång.

Vi ses
Ebba

Hej bloggen!

Vi är hemskt ledsna för att det inte har uppdaterats på länge här. Det har funnits annat att göra och bloggandet har kommit lite i skymundan. Nu har ungdomsfullmäktige i alla fall haft en nystart och en härlig kongress.

 

 

 

Kongressen bestod av många politiker och tjänstemän på kommunen som berättade om deras uppgifter och hur kommunen fungerar. Det var även representanter från olika organisationer där som pratade om deras verksamhet. Ungdom Mot Rasism, slakthuset och aktionskammaren, slagfärdiga och Sveriges ungdomsråd hade alla intressanta berättelser om vad dom gör och på vilket sätt vi kan påverka deras verksamhet.

 

 /Bella

 

Det bästa med kongressen var maten (såklart), härliga smörgåsar och  pepparkakor till fika, måste säga att jag nästan fick lite julkänsla av det. Vi lekte också en väldigt rolig lek, ”Hej, jag heter Bengt, och jag jobbar på en knappfabrik…” en av mina personliga favoriter.

/Thea

 

 


Jippi!

Nu sitter jag (Sandra) här på kontoret och väntar med spänning på styrelsmötet, där orförande och sekreterare snart ska utses. Spänningen är olidlig!
  Ungdomsfullmäktige har dragit i gång med storm, och det kommer bli ett toppen år! :D Massa nya och jätte bra ledarmöter. Ungdomsfullmäktige är på väg till toppen igen! Nyköping kommer inte bli av med oss! Nyköpings ungdomsliv kommer att äga, det är vårat mål!
  Men jag måste bara påpeka att vår nya samordare äger! Hon är så peppad för i år! Hon är närvös inför styrelesemöte, tänk er då oss tre som vill bli ordförande i år, spänningen är olidlig det är svårt att sitta still i den här extremt sköna stolen!

Hej hopp silkestopp!

RSS 2.0