NATTBUSS

Hej alla hundratusentals bloggläsare därute!
Det här är, hör och häpna, mitt allra första blogginlägg, jag har inte riktigt förstått den moderna tekniken förrän nu. Just nu sitter jag och läser igenom de enkäter mina jämnåriga fyllt i om nattbussar, och alla verkar tycka samma sak, att nattbussar behövs! Om ni inte redan är medlemmar, gå med i vår facebookgrupp Nattbuss i Nyköping!
Vi hörs!
/Thea

BUSSPEPP

Hejsan alla trogna läsare!

Idag var det busspepp möte. Vi snackade om nattbussar och gratisbussar, fett pepp! Har ni idéer om bussar, håll utkik efter nästa möte eller prata med Ebba.

Buss och Kram /Bella

Drömmen om en ungdomsdator

Det är något som saknas på kontoret

Varje måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag brottas vår samordnare med oss ungdomar om vår enda dator. Många gånger har någon av oss ungdomar sagt att det vore fett med en till dator. Och visst vore det så.

Tänk om vi hade en till dator då skulle vi kunna...
- avlasta vår stackars samordnare som får renskriva alla protokoll efter mötena. Hade vi en laptop skulle vi kunna skriva de direkt på datorn
- hjälpa till med mycket mer saker. Kolla upp saker, sköta NU-mailen, blogga, skriva veckorbrev... 
- göra läxor om vi kom tidigare till kontoret
- slippa använda våra privata datorer vid kongresser, inspirations- och utbildningshelger
- bli mycket effektivare

 
Ja, det vore fantastiskt med en till dator... en ungdomsdator till de grymma ungdomar som ägnar massa fritid till att engagera sig och göra samhället bättre.


Tårta

Idag blev det tårta på kansliet.
Det var mums.
Stackars er som inte var här.
PUSS.

/bella

Tåget rullar vidare

Kommunikationsstrategier, styrelsemöte med besök av polis och Anna, UMR-kongress, Eurohopper, Ungdomens dag och KOM-festival.

Nej, har inte riktigt tid att blogga. Mycket att jobba som ni hör.

Men helgen var grym och nu känner jag mig utvilad igen.
 /Ebba


Inspirerade inspirationshelg.

Hej!

Efter att ha gått i ett hela helgen, så kan jag äntligen andas ut. Sveriges ungdomsråd hade en inspirationshelg här, och ungdomsfullmäktige höll i det. Så alla fullmäktige personer har jobbat jätte hårt och det har varit sjukt roligt och inspirerade.
Det tråkiga var väll att man inte riktigt kunde umgås så mycket med alla u-rådare som man skulle vilja. Eftersom man sprang runt och fixa och dona och vid ett tillfälle lekte GPS (vilket jag var väldigt duktig på).
Men de här helgerna är alltid så sjukt givande, spelar ingen roll vad man är där som, deltagare eller som funktionär och arrangör det är alltid givande. Man lär sig massa grejer och lär känna nya människor. Man sover även väldigt lite så jag har lyckats dragit på mig en förkylning. Fast vad kan man förvänta sig när alla tar med bakterier från hela Sverige? Men det är så värt det!
Egentligen så borde helgen gått till pluggande men det kan man ta igen sen...
Så nästa grej är FN-rollspelen i Kalmar v.10. Och UMRs kongress 12-14 mars vilket är samma vecka, så jag kommer nog vara ganska död efter den veckan. Men längtar sjukt mycket!
Men hoppas ni har sovit mycket i alla fall!
Kram
Sandra

Skolmat

Tänk dig att du har vart instängd i en kall fängelsehåla i 10 år,
endast med tillgång till vatten och bröd.
Tänk dig sedan att när du kommer ut därifrån sätter du genast tänderna i en oxfilé.
Ungefär sådan var upplevelsen i Tessinskolans matsal idag.
Efter att ha vart svältfödda på halvfärdig korv och fiskpanetter med 1 % fisk fick eleverna äta LAX!
RIKTIG LAX! Herregud vad gott det var!
Bra Tessin, mer sånt!

//Julia

Packa pappas kappsäck

Jag sitter här för mig själv och tittar ut över mitt lilla rum.
VARFÖR VARFÖR VARFÖR tar jag med mig minst hälften av mina ägodelar när jag ska bo 1 km hemifrån under 3 dagar?
Jaja, den här gången behöver jag iaf inte släpa väskan genom en halv stad, som jag annars brukar vara tvungen till! ;)

Baka bullar gör jag också!



Insikt

Igår nådde allas er vice ordförande en insikt.
Efter en livstid av undran fick hon reda på att flaskskepp byggs inuti flaskan.
//Julia

Inspirationshelg!

Vaknade precis med en underbar tanke i skallen, det är förf*an inspirationshelg imorgon! Sedan utbyttes  underbarheten med panik eftersom jag knappt har koll på något inför helgen och jag är en sådan människa som alltid måste ha koll på allt. Men men, den här gången får jag väl förlita mig på att andra har koll och lyssna med gigantiska öron idag på mötet :)

Det var nog allt jag ville säga just nu... :P

Eller nej förresten, bli medlem i UMR om du inte är det, SPECIELLT om du ska på kongressen. Skäms för att du inre redan är det... (och anmäl dig till kongressen, absolut senast imorgon) Allt finns på www.umr.nu

Pussisar// Bella


Bilder

Nu tycker jag att vi får börja lägga upp bilder! Här är en på mig och Sandra från filmkvällen på AK




See you later alligator
//Julia

Ungdomens Dag

"Då var bloggoskulden tagen", tänkte jag skriva som en fantastisk inledning på inlägget.
Dessvärre hann minnet ikapp mig med informationen att det redan hände för ett tag sen.
Men det här duger väl?

En stund efter kl 16 stövlade en försenad Julia in på kontoret idag för att finna Fru Samordnare och Herr Ordförande diskuterandes KOM-festivalen med Kenneth från Studiefrämjandet och gav sig in i diskussionen, som trots den magra skaran flöt på, den här gången med endast EN skrattattack från min sida, angående en historia jag inte tror uppskattas här på bloggen...

KOM-festivalen är för de som inte vet en festival på Aktionskammaren den 15 juni, som kanske ersätter Betonggalan vi bestämt att inte ha i år, med temat Kärlek & Mångfald. Temat har vi tänkt visa med mat från lite olika kulturer, kanske lite work-shops och en fond (som vi förhoppningsvis ska skapa) man kan söka pengar ur för arrangemang med detta tema. Det är till den fonder våra intäkter går.

Simma lungt, hajar finns det ju inga här!
//Julia

Vi är på gång...

.. vi är laddade vi är tända! (okej, ja, jag växte upp med ledin)

Fast NUs krassliga samordnare känner sig inte helt på topp. Men inte ska en förkylning stoppa henne från att komma på ett grymt möte om ungdomens dag. Så, här sitter jag på kontoret, huttrar och pratar om mig själv i tredje person.

Nåväl. (favoritord) Inspirationshelgen närmar sig med stormsteg och det känns som vi glömt hundra saker. Fast jag tror inte vi har det. På fredag smäller det. 64 glada besökare invaderar Nyköping under eftermiddagen och stannar tills på söndag.

Sedan blir det lite andningspaus i si sådär en vecka.

Ta hand om varandra!

Ungdomens dag möte imorgon

Hej igen!

Vill bara tipsa om att komma på mötet imorgon. Jag köpte nämligen äckligt fika till idag som tas med imorgon iställlet. Så vill du ha, be there! :D

//Bella

No meeting today?

Jag glömde min mobil imorse men tänkte att det är säkert något möte och annars kan man ju alltid hälsa på Ebba. men vad händer? Jo jag går till kontoret och får reda på att Ebba är sjuk. Höll dock hoppet uppe om att någon skulle komma hit på NU-gruppsmöte. Det har ju ingen gjort så jag gissar att ni som har mobiler har blivit informerade om att det inte blev något.

Well well. nu sitter jag här ensam i alla fall och försöker göra vettiga saker som behöver fixas. Vi har till exempel  fortfarande ingen mat till UMRs kongress hm... Jag blir nog kvar här ett tag till...

Ha en bra dag så kanske vi ses på möte om Ungdomens dag (rim) imorgon :)

//bellalalalalalalalala


Frukostmöte och godis

Två saker håller igång mig på trötta fredagar. Ungdomsengagemang och godis. Idag har jag fyllts med båda så nu är jag laddad för helgen.

Ett tjugotal engagerade elevrådare har ätit massa mackor och pratat massa elevråd hela förmiddagen.

Dessa saker lärde jag mig/reflekterade jag över
- Varför är skolmiljön så trist och varför förstör vissa elever den med klotter och annat? Jag menar, jag skulle ju aldrig sitta här på kontoret och klottra på skrivbord och väggar. Eller typ dra ner gardiner. (Undrar vad kollegorna skulle säga om jag fick ett ryck och gjorde det) Skolan är ju elevernas arbetsmiljö så de borde ha samma känsla för den som jag har för kontoret och stadshuset. Synd att det inte verkar vara så.

- Finns det ett problem på skolan, att folk fuskar, mobbar eller vad det nu kan vara. Så skulle elevrådet kunna fösöka ta reda på de bakomliggande faktorerna. Elever kanske fuskar för att det är för svåra prov eller mobbar för att de har dåligt självförtroende. Då skulle elevråden kunna prata med skolledare och lärare eller ordna en dag med tema självförtroende till exempel.

- Det vore roligt om skolorna samarbetade mer. Kanske en stor skolfest eller innebandyturnering?

- Det som görs av elever tar elever mer hand om. Låt elevrådet vara med i planeringen av tema- och friluftsdagar. Låt eleverna hänga upp gardiner och måla om väggar. Och så vidare.


Nu ska jag vända papper, äta godis och tänka på alla grymma ungdomar som var i stadshuset i morse.

/ Ebba

måndag morgon

Jag hakar på trenden med att blogga i denna blogg. Tur att jag får träffa så mycket ungdomar så jag hänger med i trenderna...

Idag ska jag på stabsmöte, det kommer inte bli så många fler heller. För 1 april byter Ungdomsfullmäktige plats i kommunorganisationen och blir en del i kommunledningskanslit. KD (kommundirektörens) handläggarstab blir då ett minne blott.

Nåväl. På torsdag är det ungdomsfullmäktigemöte, hoppas att det blir mycket folk! Då ska ungdomarna rösta om de vill ha cykelväg på östra storgatan. Om de vill det så går motionen till KS.

Herregud vilka tråkiga saker jag skriver. Ska försöka komma på något roligare än organisationsförändringar och motioner. Hm...


hm....

.....

Jag äter choklad. Det är gott.

/Samordnaren

RSS 2.0