En härlig antirasistik dag!

Hej! (måste bara påpeka att detta är vårat hundrade inlägg! Får firas med tårta :)

Känns fel att skriva en härlig dag i rubriken med tanke på att det är förintelsens minnesdag. Men dagen har uppmärksammats på flera sätt av oss i Ungdomsfullmäktige och Ungdom Mot Rasism.
Dagen började med en föreläsning på Culturum för alla Borgis elever. Jag var inte där själv men som jag har hört så var det riktigt bra och alla som lyssnade fick sig nog en ordentlig tankeställare.
Borgiselverna fick sedan fortsätta dagen med SO-lektion, filmvisning och workshop om fördomar. Workshopen var det som vi var mest inblandade i. Ungdomar från Ungdomsfullmäktige och Ungdom Mot Rasism höll i dessa och vi alla kände att eleverna fick tänka till lite extra om fördomar och begrepp som man slänger sig med men inte reflekterar så mycket över vad de egentligen innebär.
På kvällen har vi nu haft ett fackeltåg från teaterparken. Många människor dök upp, härligt Nyköping! För att se en fin film från tåget, gå in på http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.936841. Vi tågade genom storgatan, över torget och in i Olrogsalen. Där bjöds det på fina ord av diverse människor och även skönsång av Amanda Thieme.
Särskilt bra för mitt ego var att jag fick tillfälle att säga några ord. Det är inte lätt som en relativt oerfaren inom området men det är bra att öva. Att tala inför folk är verkligen något jag vill bli bra på. Man kommer långt med att kunna påverka och beröra människor genom tal.
Det var nog allt jag hade att berätta om dagen som har svept förbi som en frisk fläkt i det kalla Nyköping. Jag vill tacka alla som gjorde dagen så lyckad! Speciellt de från Ungdom Mot Rasism som reste långa vägar för att hjälpa till.
Ha det fint du som läser :)
Bella

Kaos på kontoret

Igår och idag råder det kreativt kaos på kontoret. Det har klipps, rensats, pysslats, målats...

Banderollen som hänger över stolen ska vi använda i morgon, för då är det förintelsens minnesdag. Fackeltåg från teaterparken klockan 17.00 :-) Följ med!

Tavlan i soffan är från vår resa till Belgien på höstlovet.

Onsdag - antirasismens dag

En liten onsdagsreflektion. Under alla mina år som jag varit engagerad i NU har antirasismmötena varit förlagda till onsdagar. Således är det alldeles strax dags för ett möte där vi träffas för att vi tror på demokrati, fred, mångfald och olikheter. Idag kommer vi planera inför förintelsens minnesdag som är nästa torsdag. Då blir det temadag för Borgiseleverna och fackeltåg för alla som vill vara med och minnas.

Fackeltåget börjar klockan 17.00 men vi samlas 16.45 i teaterparken för att tillsammans gå till culturum där det blir sång, diktläsning och en fin stund.  Nästa torsdag alltså - 27 januari!

Ebba


Ungdomsrådsmöte/Stormöte

Kärt barn har många namn. I torsdags var det i alla fall dags igen. Varje månad (första torsdagen) har Ungdomsrådet ett stort möte där man pratar om vad alla arbetsgrupper håller på med, diskuterar utbildningshelger och informerar om andra aktuella händelser. Den här gången var det många nya som var där, och det är jättekul! Vi började med en liten lära känna-lek, och sen gick vi vidare med en liten workshop. Efter det så började själva mötet. Här får ni några bilder på hur det såg ut:
Ludde och Lilja försöker hjälpa Andrietta att trassla sig ur repet
Karin ska välja en penna medan Ebba stryper(?) Sofia i bakgrunden

Back in black

Hallå därute!

Nu är vi tillbaka här på kontoret. Ebba som dagen till ära är klädd i helsvart (därav rubriken) är och hämtar lunch så det faller på mig, Klara, att uppdatera bloggen. Jag kan inte påstå att det har hänt så mycket sen sist eftersom det har varit jullov, men jag kan lova att det kommehända en hel del i Nyköping framöver! För tillfället håller vi på att göra en affisch till Förintelsens minnesdag som är den 27 januari. Missa inte det! Bland annat kommer vi tillsammans med Kommunal att anordna ett fackeltåg på kvällen. Mer om det kommer! Tills dess, ta hand om er. Ät för mycket, drick för lite och njut av vinterkylan!



/Klara


RSS 2.0